Протест във ВМЗ-Сопот срещу новите шефове предизвика проверката им

Протест във ВМЗ-Сопот срещу новите шефове предизвика проверката им

След като работници от ВМЗ-Сохот се заканиха да направят палатков лагер пред икономическото министерство в знак на протест срещу назначения от ведомството преди месец нов директорски борд, ресорният министър Божидар Лукарски разпореди проверка как работи новото ръководство. От Министерството на икономиката заявиха в понеделник, че бъдещият доклад за дейността в оръжейното предприятие ще включва и информация как работи новата организационно-управленска структура. Часове преди това работниците обявиха, че тричленният директорски борд въобще не е подготвен да ръководи дружеството и поискаха оставките на шефовете.

В отговор, от Министерството на икономиката обявиха, че предприемат "всички необходими действия за възстановяване на нормалната работа в предприятието и изпълнението на сключените договори, а заплатите в заводите се изплащат редовно. Във ВМЗ-Сопот се извършват ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието, но поради големия обем и сложност на подлежащите на проверка обекти и документи е поискана допълнителна външна експертиза.

Оръжейниците обаче недоволстват от това, че няма изпълнителен директор на дружеството, а тримата членове на борда Тодор Дичев, Любомир Джапаров и Юлиан Насков са или партийни назначения, или неподходящи професионално кадри.

Според представителя на синдиката КТ "Подкрепа" Димитър Атанасов, бордът на директорите "обслужва някакви чужди интереси".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?