Протест затвори за половин час главен път Е-79

Протест затвори за половин час главен път Е-79

В пиковия час между 17.30 и 18 ч. в неделя вечер жители на столичния квартал "Княжево" и съседното село "Владая" затвориха главния път Е-79 в знак на протест, съобщи БНР.

Хората настояха за решаване на проблемите с обществения транспорт в района, поставяне на светофарна уредба и премахване на "легналите полицаи". Те искат също да се изгради улично осветление на пътя София - Перник.

Васил Николов от Инициативния комитет обясни пред "Хоризонт", че недоволството е заради бездействието на Столичния общински съвет в решаването на транспортния проблем на жителите в района. По думите му поставените легнали полицаи в района предизвикват огромни задръствания.

След протести през октомври миналата година жителите на Владая получиха обещание, че ще бъде възстановена маршрутна линия №22 или ще бъде открита нова. Те смятат, че процедурата е била забавена от комисията по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет.

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев призна, че има забавяне, но причината е обективна.

"Относно маршрутката, ще внесем доклад в столичния общински съвет, който да позволи провеждането на конкурса за маршрутната линия, по която превозвачът се беше отказал да обслужва тази линия, но поради промяна в закона за автомобилните превози, ние нямаме правното основание да проведем конкурса, по който се е случвал досега. Единственият възможен вариант е концесия за тази маршрутна линия. Точно това смятаме да направим и ако се появи желаещ, тези маршрутни линии ще бъдат възстановени", заяви пред БНР Крусев.

Споделяне

Още от България