Протестъри "проникнаха" легално в КТБ и разбраха, че банката не кредитира медии

Протестъри "проникнаха" легално в КТБ и разбраха, че банката не кредитира медии

Корпоративна търговска банка няма отпуснати кредити към медии и фирми, притежаващи медии или предоставящи медийни услуги. Това съобщи във Фейсбук Асен Генов от "Протестна мрежа", който в качеството си на акционер в КТБ участва в сряда в Общото събрание на акционерите на банката.

По-рано през деня членовете на "Протестна мрежа" Теодор Михайлов, Асен Генов, Антоанета Цонева и Георги Илиев обявиха, че са си купили по една акция в КТБ. Целта им е била да вземат участие в Общо събрание на банката на Цветан Василев, което се проведе на 11 юни.

"Протестна мрежа" се сдоби с акции на КТБ, за да пита "Кой?", бе посланието на четиримата.

Освен за кредитите към медии, акционерите в КТБ от "Протестна мрежа" са получили и отговор за дела на привлечените от банката средства от дружества с над 50% държавно участие. Оказва се, че те са "само до 2%" от парите, с които разполага КТБ или "между 92 и 122 милиона лева". В това число са парите на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Отговорите са дадени от изпълнителния директор и член на Управителния съвет Орлин Русев и от Любомир Денев - независим член на съвета

Четиримата от "Протестна мрежа" обявиха, че притежават общо 4 акции от 6 551 731.

"Много приятна банка, черпиха кафе, вода и дребни сладки. Четоха одити, четоха и други неща, които няма да Ви кажа, защото не сте акционери (хахаха). Малко се разочаровах, че няма да има дивидент тази година, защото имало "дълбока криза", но пък поне знам, че има фонд "резервен", което е нещо като "за черни дни". От друга страна Кутев вчера на Позитано каза, че имало икономически растеж за последната една година и съм малко объркан, защото от Позитано до Гарибалди са има-няма 1000 метра. Но май като слушам внимателно двете страни ще се върна на "Позитано" при растежа. Така че заменям акция на КТБ за партиен билет", написа в своя профил във Фейсбук Теодор Михайлов.

Денят, в който протестърите участваха в Общото събрание на акционерите на КТБ, съвпадна с привикването за разпит в прокуратурата на членовете от управата на банката по повод сигнал именно на "Протестна мрежа" с данни за организирана престъпна група между Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков.

Споделяне

Още по темата

Още от България