Протестът прави тиквено парти "Да сготвим Бойко"

Протестът прави тиквено парти "Да сготвим Бойко"

За 114-ти път протестиращи се събраха в петък вечерта в триъгълника на властта в София за да поискат отново оставката на премиера Бойко Борисов, макар да са наясно, че няма да я получат. Заради студа присъстващите бяха по-малко, а ораторите - "по-експедитивни" в речите пред Президентството, но приканиха хората "да се стоплят" на шествие до Орлов мост, където след 21 часа направиха блокада на движението.

Членът на организаторите на протестите от Отровното трио Арман Бабикян поздрави всички присъстващи хора, както и подкрепящите протеста, които по думите му са повече от намиращите се на площада.

"Протестът срещу властта ще продължи, ще изненада управляващите и няма да се откаже въпреки студа", каза Бабикян.

Протестиращите аплодираха истинските борци – лекарите и сестрите, които се борят за живота на болните от коронавирус. Те са героите, а не онзи, който се самозаписва от дома си, каза Бабикян..

"Този страхлив човек поиска от парламента одобрение за закупуване на лекарства, за да не го подгонели от прокуратурата. Иска да е невинен, каквото и да купи", коментира той изявлението на прамиера от сутринта за подкрепата на Народното събрание за закупуването на ваксини срещу Covid-19.

"Колко жалък може да е един човек към края на своето управление. Този човек вече планира дали как да не го преследва някой, когато вече не е министър-председател. Вече честните хора от ГЕРБ се срамуват да кажат, че са от Герб. Те не са виновни за начина, по който управлявате и за олигархичните ви връзки", обърна се Бабикян към премиера.

"Г-н Борисов, не търсете гаранции за себе си, рано или късно ще спрете да сте премиер и ще дойдат последствията", каза още той.

Другият член на Отровното трио Николай Хаджигенов припомни пред присъстващите за организираното в събота в 19 часа тиквено парти "Да сготвим Бойко".

"Утре ще свикаме заседание на Министерския съвет на площада и ще има такива тикви, каквито няма в сегашния Министерски съвет", каза Хаджигенов и призова хората да дойдат с децата си, които са добре дошли на купона, символично насрочен на Хелоин.

"На голямото тиквено парти утре всички могат да носят уреди за дълбане на тикви, маркери за рисуване на тикви, свещи и др., за да покажем колко малко семки има нашата национална Такива. Ще е поучително е за децата", обясниха педи това от Фейсбук профила си от Отровното трио.

"Да се разходим до Орлов мост да се стоплим", призова Хаджигенов присъстващите, които след традиционното пускане на националния химн поеха към възловото за София кръстовище.

Там те го блокираха.

Един от участниците заяви, че "корупцията вирее и на топло, и на студено, за това е тук на площада". Той обвини властите, че съдействат за изсичането на горите в България и обричат страната ни да бъде пустиня. Според него все още има шанс този процес да бъде спрян. "България все още може да бъде възстановена", каза той пред БГНЕС.

Споделяне

Още от България