Протестът срещу Валери Симеонов се качи на колела

Шествието с автомобили, мотори и велосипеди затрудни движението в центъра на София

Демонстрацията на майките на деца с увреждания, настояваща 15-ти ден за оставката на вицепремиера Валери Сиемонов заради обидни думи към тях, се качи на колела в понеделник. Автомобили с надписи "Системата ги убива", с развети от прозорците им черни знамена и залепени на стъклата им снимки или шаржове на Симеонов, рокери и велосипедисти се присъединиха към моторизираното шествие вечерта в понеделник.

Сн. БГНЕС

То традиционно тръгна от бул "Цар Сводобител. Десетки автомобили, доста мотористи и велосипедисти, заедно с пешеходци ще обиколят по маршрута през ул. "Георги Раковски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", ул. "Бяла Черква", бул. "Петко Ю. Тодоров", бул. "Академик Иван Евст. Гешов", бул. "Константин Величков", ул. "Габрово", ул. "Скопие", бул. "Кн. Мария Луиза", пл. "Лъвов мост", бул. "Сливница", бул. "Ген. Данаил Николаев", бул. "Ситняково", бул. "Михай Еминеску" до бул. "Цариградско шосе". На Орлов мост е предвиден престой около десетина минути, след което шествието ще се върне по "Цар Оснободител" до площада "Александър I Батенберг".

Сн. БГНЕС

"Докато не получим оставка, няма да спрем, защото не може да продължава това политическо безхаберие. Тръгваме от тук, по "Раковска", НДК,  след това "Сливница", имаме Орлов мост. Искаме повече хора да ни видят и да разберат, че не сме се отказали", заяви една от участничките в протеста, цитирана от БНР.

Сн. БГНЕС

Валери Симеонов все така отказва да подаде оставка задето нарече майките на деца с увреждания "Кресливи жени с уж болни деца". Той заяви, че ще го направи само ако коалиционните му партньори в управлението я поискат. Досега това направи само лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Финансовият министър Владислав Горанов пък обяви миналата седмица, че от ГЕРБ предпочитат Симеонов да остане в правителството.

В същото време от БСП бойкотират заседанията на парламента, докато вицепремиерът не напусне поста си. От "Воля" на Веселин Марешки обявиха, че ще последват примера им, ако Симеонов не подаде оставка до петък. Парламентарната група на ДПС също не се регистрира за парламентарните заседания заради Симеонов. Така няколко заседания бяха провалени заради липсата на достатъчно депутати.

Сн. БГНЕС

Споделяне

Още по темата

Още от България