Протести на тютюнопроизводители и животновъди

Протести на тютюнопроизводители и животновъди

Тютюнопроизводители и животновъди излизат на протест в четвъртък, съобщава Нова телевизия. Земеделци от Южна България се заканиха да блокират пътища в Хасковско и Благоевградско.

Тази сутрин тютюнопроизводителите затвориха пътя от Свиленград към село Пъстрогор. Той свързва Хасковска със Старозагорска и Ямболска област. Тютюнопроизводителите запалиха тютюн в знак на протест. По-късно движението бе възстановено, но в 10.30 ч. започва официалната блокада.

От много години тютюнопроизводителите имат проблеми с финансирането на продукцията си. Те са недоволни от последните решения на Консултативния съвет в Земеделското министерство, които според тях ги ощетяват финансово.

Те смятат, че националните доплащания се разпределят несправедливо, защото при повече продукция държавата плаща по-малко.

Следобед се чака още една пътна блокада.Жителите на село Труд излизат на протест и ще затворят пътя Пловдив-Карлово. Поводът за протеста им е системното обгазяване от биоцентралата за производство на ток, казват местните хора.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?