Протестиращи атакуват парламента с движение "Освобождение"

Протестиращите се готвят да участват в парламентарните избори с общобългарско движение "Освобождение". То беше учредено в събота в бившето кино "Освобождение“ в София.

В началото на събранието са били 120 от най-активните протестиращи, но след четири часови дебати в края са останали около 80 души, предаде БНР.

Събранието не мина без скандали, след като в него не се включиха основните лица на протестите, съобщи бТВ.

Движението няма да има председател и лидер, обясни един от говорителите му Ивайло Франц от София.Другият говорител на движението е от Пловдив Васил Кльонковобяви, че ще има коренни, радикални промени в държавата. "Ще започнем от главата. Рибата мирише от главата. Ще изметем цялата политическа олигархия, която е в момента. Ще намерим начин как да го направим", заяви Кльонков. По думите му целта на движението е "да можем да проведем гласът на народа в изборния вот, а не да бъде взет от партиите отново".

Всички искания на протестиращите ще бъдат обединени в платформа на следващото събрание на движението.

Най-познатите хора от протестите, обаче се разграничиха от новосъздаденото движение - Янаки Ганчев, Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров.

"Разграничението не е от нас като личности, а разграничението е във връзка с неща, които те искат да провеждат. Утре продължаваме с протестите", заявиха още недоволните граждани.

За неделя е насрочено и създаването на още една формация на протестиращите, която ще носи името "Българската пролет".

Споделяне

Още по темата

Още от България