В 92-я ден на ДАНСwithme

Протестиращи блокираха Пламен Орешарски в сградата на БНТ

Премиерът бе изведен от задния вход на телевизията

Сн. Фейсбук

Протестиращите от ДАНСwithme блокираха в петък вечер премиера Пламен Орешарски в сградата на Българската национална телевизия (БНТ).

В 92-ия ден от протеста срещу правителството участниците в него направиха шествие по обичайния маршрут от Министерския съвет до Народното събрание въпреки дъжда. Малко след 20.30 часа те се отправиха към сградата на БНТ на улица "Сан Стефано“ в София.

Целта им бе да попречат на министър-председателя да влезе в телевизията, където трябва да участва в предаването "Панорама“.

Въпреки множеството хора обаче Орешарски с помощта на НСО проби протестиращите и успя да влезе в телевизията. Докато той заедно с охраната си се опитваше да сe добере до входа, се чуваха викове "Вън!“, "Оставка“ и "Мафия“.

През цялто време протестиращите крещяха и въпроса "Кой?“, искайки да разберат чие е предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС, което по-рано през деня бе определено от Орешарски като "нерационален въпрос".

Около 21.10 часа пред БНТ пристигнаха жандармеристи, а минути по-късно входът на телевизията без освободен от органите на реда.

Докато Пламен Орешарски "отчиташе" 100-те си дни управление в ефира на националната телевизия, протестиращите продължаваха да изразяват своето недоволство от управлението на неговия кабинет пред сградата на медията. Малко след 21.30 часа по данни на протрестиращи пред Mediapool, премиерът е напуснал БНТ през задния вход.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?