Протестиращи фенове на ЦСКА счупиха носа на журналист

Сн. БГНЕС

Стотици привърженици на ЦСКА протестираха в неделя пред стадион „Българска армия” срещу досегашните собственици на клуба от "Титан". После близо 400 фенове потеглиха на шествие през Борисовата градина. "Кулминацията" на протеста им се оказа счупването на носа на журналист, предаде бТВ.

Протестиращите скандираха против Бойко Борисов и "Титан", като основното им искане беше фирмата да се оттегли от управлението на тима.

Търговският директор на "Титан" Георги Павлов заяви, че желаещият да купи "Армейците" Александър Тодоров и групата му днес са получили акциите на ЦСКА и в понеделник отборът ще има нов собственик.

Част от участниците в протеста се заканваха да бият Павлов, други му стискаха ръката.

След 15,20 ч фенове на ЦСКА блокираха бул. "Цариградско шосе" при спирката на Орлов мост. Няколкостотин души излязоха на пътното платно, където скандираха "вън боклуците от ЦСКА" и обиди по адрес на Бойко Борисов.

Полицейски кордон с щитове, маски и няколко кучета чакаха протестиращите фенове на ЦСКА на Орлов мост. След като феновете на футболния отбор приближиха, започнаха да замерват полицаите с бутилки, обиждаха ги и ги освиркваха, но не се стигна до сблъсъци.

После запалянковците се отправиха в посока Народното събрание и блокадата на Орлов мост беше прекратена.

Пред НС имаше сбиване между фен на ЦСКА и един от събиращите подписи за нов изборен кодекс. Двамата влязоха в словесна ръкопашна схватка, след като привърженикът на "червените" ритна масичката, на която стои подписката.

По-късно стана ясно, че журналистът от в. „Стандарт” Антон Чалъков е със счупен нос след нападение от страна на фен. След инцидента му е била оказана лекарска помощ и състоянието му е стабилно.

Група фенове на ЦСКА тръгна към офиса на вероятния нов собственик на "червените" Александър Тодоров. Самият той заяви, че е пълна лъжа, че акциите на тима вече са под негов контрол.

„По-голяма глупост скоро не бях чувал. Какъв е Георги Павлов, той е оторизиран да дава акции, притежава акции или какво? Няма такова нещо. В момента преговори се водят със собствениците, не със служители на "Титан". Преговорите продължават, но няма нищо конкретно", заяви Тодоров.

В късния следобед от СДВР съобщиха, че няма задържани по време на протеста на феновете на ЦСКА, съобщи бТВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България