Протестиращи отново плажуват до сарая на Доган

Протестиращи отново плажуват до сарая на Доган

Протестиращи отново плажуват в събота в парк Росенец край резиденцията на Ахмед Доган като част от събитието "Доган сарай бийч фестивал".

Протестното плажуване започна преди обяд и ще продължи през целия ден. Съботната акция беше насочена към премахване на металното ограждение край плажа, на което има надпис "строителен обект". Днес обаче оградата беше премахната, макар мястото все още да няма официално статут на плаж. Това се случва само дни след като  проверката, възложена от прокуратурата, констатира множество нарушения в т.нар. "летен сарай".

Доган бълха го ухапала с тази ограда. Това са малки. но много важни стъпки в правилната посока, посока на законността. Най-вече гражданското общество да повярва в собствените си сили, че ние можем нещо, което е законно  и е в нашите е правомощия ние трябва да го искаме и да го отстояваме от институциите", каза един от организаторите на събитието Асен Бонджев пред бтв.

Плажуващите свободно се разходиха и по кея, за който Върховната административна прокуратура установи, че няма документи. 

"Мястото е перфектно – закрито от североизток, така че осигурява една спокойна морска вода, която няма вълни и затова идваме тук. Посещаваме го редовно този плаж, вече свободно", добави Николай Едрев.

"Ще сме тук всеки уикенд до края на месец август", казаха хора, които подкрепят инициативата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?