Протестиращи отново поискаха оставката на кабинета пред парламента

Въпреки че четвъртък е първият ден от отпускарския месец август, хора продължават да се събират пред сградата на Народното събрание на протестно кафе. Най-ранобудните бяха пред сградата на парламента, за да поискат оставката на правителството, още преди депутатите да дойдат на работа в 09.00 часа. Част от тях застанаха пред служебния вход на НС, за да покажат на идващите на работа депутати своето недоволство. Група протестиращи има и от към пропускателния пункт, от където се влиза в зоната за сигурност. Движението по бул. "Цар Освободител" не е блокирано.

Отпуската на народните представители повдигна въпроса и за бъдещите протестни действия. Комендантът на палатковия лагер Цветозар Вълков бе категоричен пред БНТ, че ще останат пред сградата на парламента. Той обясни, че те взимат своите разрешителни седмица за седмица и това ще продължи докато управляващите не уважат техните искания.

През август ще останат минимум 10 палатки, остават също така и пианото и рояла, които също са с разрешение и са част от културния живот на палатковия лагер, увери още Вълков. Комендантът заяви, че въпреки почивката на депутатите министрите ще работят и се очаква те да направят много "пакости", заради което е категоричен, че протестът ще продължи. В зависимост от тяхната "пакост", Цветозар Вълков заяви, че ще се предприема съответната протестна акция, като например седящ протест вътре в съответното министерство.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?