Протестиращи поискаха съд за участниците в побоя над нападателя на Доган

Хора от няколко града в страната излязоха в събота на протест с искане прокуратурата да повдигне обвинения на делегатите от конгреса на ДПС, участвали в побоя над нападателя на Ахмед Доган -  Октай Енимехмедов.

До момента са събрани над 10 000 подписа под това искане, които в понеделник, ще бъдат внесени при главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи един от организаторите на протеста Тони Господинов.

В София и останалите градове протестите бяха рехави. В столицата протестиращите пред Народното събрание бяха около 50-60 души и носеха плакати с лицата на участвалите в побоя делегати.  На протеста дойдоха и Боян Расате и десетина негови привърженици, които  полицията отдели от протестиращите.

Трийсетина души се събраха да протестират пред Съдебна плата в Бургас. Протестиращите коментираха, че не оправдават постъпката на Енимехмедов и са на мнение, че той трябва да понесе отговорност за своята постъпка, но и ”неговите биячи също трябва да получат възмездие”.

Около 20 души се събраха пред Съдебната палата в Пловдив . ”Ние сме срещу демонстрацията на саморазправа, тъй като това е израз на беззаконие”, коментира една от протестиращите Цветана Дрангова. Протестиращите изразиха възмущението си, че имената на биячите ги има в интернет, а правосъдната система се помайва.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?