Протестиращи срещу областния управител блокираха пътя за Банско

Петдесетина активисти и симпатизанти на ВМРО, протестиращи срещу областния управител на Благоевград Муса Палев, блокираха в сряда по обяд за половин час пътя Разлог-Гоце Делчев на входа на Банско.

Протестиращите опънаха бодлива тел и спираха автомобилите. Полицейски екипи осигуриха пропускателен режим по един от обходните маршрути в района.

Протести имаше и в Банско и Разлог, където на организирани пунктове се събират подписи под инициираната от партията петиция за отстраняването на Палев.

"С автоколони и шествия продължаваме да изразяваме нашие протест. Предвиждаме да продължим тази тактика на блокада на различни пътища през следващите дни по течението на Струма и Места“, заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

По-рано сутринта около 30 души за десети пореден ден отново протестираха пред сградата на областната управа в Благоевград. Според някои от протестиращите служители на областната администрация са изнасяли документи извън сградата, за да бъдат подписани от Палев.

Около 15 души протестираха в сряда сутринта и пред областната администрация в Пловдив срещу областния управител Венцислав Каймаканов. Пред сградата протестиращи са разпънали три палатки, които имат разрешение да останат там до 10-ти юли.

Единият от лагеруващите е бившият депутат от СДС Христо Марков. Продължава и подписката срещу назначението на Каймаканов, като в нея са се вписали повече от 4 500 пловдивчани.

И тази сутрин със скандирания "Оставка" и "ДПС вън" протестиращите блокираха за 10 минути кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Васил Априлов".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?