Протестиращи в Пакистан нахлуха в сградата на държавната телевизия

Протестиращите срещу правителството в Пакистан се приближиха до дома на премиера в центъра на Исламабад в опит да го принудят да подаде оставка. Успяха да прекъснат и излъчването на предаванията на националната телевизия, предаде Ройтерс.

Част от протестиращите нахлуха в централата на телевизията в Исламабад, съобщи канал Пи Ти Ви, показвайки на живо как тълпата влиза в сградата. Повиканите за възстановяване на реда военни изведоха протестиращите от сградата и я поставиха под охрана. Скоро и емисиите бяха възстановени. При опразването на телевизията от демонстрантите не бе използвано насилие.

Пред къщата на премиера Мохамад Наваз Шариф полицаите използваха сълзотворен газ срещу протестиращите, много от които бяха въоръжени с тояги. Силите на реда обаче отстъпваха, докато протестиращите не стигнаха съвсем близо до дома на премиера. Не е ясно дали той е бил у дома си.

Протестите в Пакистан, водени от известния бивш състезател по крикет Имран Хан и духовника Тахир ул Кадри, започнаха миналия месец с искане за оставката на министър-председателя Наваз Шариф заради предполагаеми изборни измами. В събота поне трима души загинаха в сблъсъци с полицията.

Споделяне

Още от Свят