Протестиращи в Своге: Оставките не решават нищо

Жители на Своге протестираха на 29 август на мястото на фаталната катастрофа заради лошото състояние на пътя. Сн. БГНЕС

Трите подадени министерски оставки не решават нищо в този случаи. Трябва да бъдат открити хората, които са подписали този Акт 16 за осъществяването на този некачествен ремонт. Такъв бе коментарът пред БНР на Александър Славков, организатор на протеста в Своге след тежкия пътен инцидент, при който знаете загинаха 17 души е свидетел на вземането на проби от пътя край Своге.

"За втори път взимат проби. Тези няма да показват нищо по-различно от първите - че асфалтът е некачествен, негоден да бъде положен за пътна настилка", каза той в петък, малко след като министрите на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски подадоха поисканите им от премиера оставки, поемайки политически отговорност за трагедията.

Процесуално-следствените действия на мястото на катастрофата продължават – в петък прокуратура взе проби от асфалта, за който Нанков твърди, че съдържанието на варовик в него било недопустимо, но според изпълнителя на ремонта "Трейс" е в реда на нещата и настилката отговаря на нормативите.

По-рано тази седмица жители на Своге обявиха протести заради лошото състояние на пътя в Искърското дефиле, където често стават пътни инциденти, но най-тнежък бе този на 25 август със 17 жертви.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?