Протестиращият Чавдар Янев е обявен за общонационално издирване

Чавдар Янев

Известният с участието в почти всички протести в София Чавдар Янев е изчезнал мистериозно в петък 5 юли и е обявен за общонационално издирване, съобщи Нова телевизия.

Той е оставил писмо на съпругата си, в което пише: "Във високата планина започва зоната на смъртта". Заради тези думи съпругата му Латинка Янева смята, че се е качил в планината.

След изтичането на 24 часа от изчезването му полицията го е обявила за издирване.

Янева призовава, ако някой има информация за него, да се обади в МВР или на телефона ѝ 0899 926 463.

Чавдар Янев водеше гладна стачка пред сградата на Висшия съдебен съвет през зимата.

"Има много болка навсякъде, а моят бушон изгърмя след 15 години идиотщини. Това, което става в България, мога да го опиша само като мачкане, една лавина и една месомелачка", каза протестиращият Чавдар Янев на пресконференция на 10 май, на която беше обявил, че ще се самозапали.

Причината Чавдар Янев да пристъпи към отчаяния акт бе, че той не е получил справедливост, след като в продължение на 12 години се е борил в съдебната зала срещу "Топлофикация София". А след като е спечелил делото от "Топлофикация", не само не изпълняват съдебното решение, но и завеждат контраиск - този път не срещу Янев, а срещу неговата съпруга, която дори не е собственик на жилището, в което живеят двамата.

Впоследствие Янев беше разубеден да не се самозапалва. Той заяви, че ще продължи протестите си, докато делото срещу него бъде спряно.

Споделяне

Още по темата

Още от България