Протестиращият Фейсбук: Агитките и властта са в мрачна симбиоза

Протестиращият Фейсбук: Агитките и властта са в мрачна симбиоза

Кадрите от протеста в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС провокираха карикатуриста Христо Комарницки да напише в профила си във Фейсбук: "За Гешев! Това са хората. Това е дъното – агитките и властта в мрачна симбиоза. После англичаните са ви виновни".

"Трябва да призная, че митингът в подкрепа на Гешев е добре организиран. Непрекъснато докарват нови групички, които заменят отиващите си. Преди малко клас гимназисти се изниза в индианска нишка, а на негово място влиза стройна редица братя роми. За Гешев!
Опитвам се да сметна колко пари струва днешното представление на цирк "България", но не съм наясно с цените", коментира Комарницки.

Към обяд организаторите на протеста призоваха хората, подкрепящи Гешев пред ВСС, да си сложат негова снимка в личните си профили в социалната мрежа.

"Интересно е да е наблюдава как "батките" от митинга за Гешев се разпореждат пред смълчаните и смутени редови полицаи. Веднага се разбира кой командва парада. Добре дошли в Мутроленд", допълни карикатуристът.

Не всички разсъждаваха с такива подробности върху демонстрацията пред ВСС.

Теодор Михайлов пита: Добре де, защо трябва да подкрепяш Гешев, когато той е единствен кандидат? И разбира се, още една иновация - заявяваш протест там, където се очаква протест и полицията те пази и не допуска протестиращи. А ти подкрепяш някой, който няма нужда от абсолютно никаква подкрепа, понеже е единствена кандидатура. One and only както се казва в по-глупави постове тук".

Иван Червенков също задава въпрос: "Да не би в момента да тече държавен преврат?! КПП-та, пропусквателен режим, отцепени райони от столицата. Танковете идват ли?"

Николай Христов призовава хората да запомнят внимателно излъчването на хората от протеста.

"Това идва с Гешев. Това ни чака. Полицията днес охранява тези от нас, защото ние сме терористите, а тези са народът, който е с Гешев срещу олигархията и престъпността ...
С колкото и голяма пропагандна машина да разполагат, тук не става дума за леко поизкривяване, напудряне и украсяване на реалността. Това не може да се покрие и прикрие от никой нормален човек. Освен с огромни количества ишиас. Иначе днес до входа на ВСС се допускат само хора с анцузи. За хората с костюми бяха докарали камионетките за борба с тероризма", написа Христов.

Той казва: "Много трудно ще обясним на следващите поколения как сме допуснали това да се случи на страната ..."

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?