Протестите на безработни продължават

И днес продължават протестите, свързани с намаляването на заетите по програмата. Във Видинска област трети ден за три часа безработни от общините Кула, Бойница, Макреш и Ново село блокираха пътя за граничния пункт Връшка чука.

Кметове на двайсетте села в Разградската община излязоха с протестна декларация срещу съкращаването на работните места. Те настояват да се въведат нови системи за определянето на броя на работещите по програмата в различните населени места. Ако решенията на социалното министерство не бъдат преразгледани, след 20 януари кметовете ще подкрепят протестите на безработни във всички разградски села.

Безработни от Айтос заплашиха да блокират пътя София-Бургас, ако не бъдат преразгледани проектите по програмата. Днешният протест под формата на шествие тръгна от ромския квартал "Странджа", премина край сградата на общината и стигна до Бюрото по труда.

Около 70 души от Враца отново излязоха на протест за два часа на кръстовището на главния път София-Видин, без да блокират пътя и железопътната линия.

Близо 50 жители на община Гълъбово блокираха за един час пътя Русе-Свиленград заради съкратените проекти на местната община по програмата. Директорката на старозагорското бюро по труда Нели Попова обаче определи протестите и притесненията на хората като неоснователни, защото по думите ѝ правителството се стреми да превърне работните места по програмата от временни в трайни, затова разчита повече на частния сектор.

 

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?