Протестите в ОЦК-Кърджали и блокадите продължават до изплащане на заплатите

Блокадите в Кърджали продължават, сн. БГНЕС

Протестите на работещите в "Оловно-цинковия комплекс" (ОЦК) в Кърджали и блокадите на пътищата в града ще продължат докато забавените заплати пристигнат по сметките, заявиха стачкуващите при едночасовата блокада на пътя Кърджали - Хасково през с. Мост в сряда.

Ден по-рано собственикът на предприятието Валентин Захариев каза, че смята с парите от сделката за "ГОРУБСО-Мадан" да плати заплатите в ОЦК-Кърджали, но ако има разрешението на "Първа инвестиционна банка".

 

Все още няма информация дали такова е получено, но междувременно Захариев отмени без никакви мотиви насрочена пресконференция, на която трябваше да разкрие "цялата истина за състоянието на ОЦК-Кърджали".

 

Във вторник при посещение на премиера Бойко Борисов в града той заяви, че хората ще трябва да почакат още за заплатите си, защото "няма държавни пари". Обявено бе още, че банките-кредиторки на ОЦК-Кърджали ще търсят нов чужд мениджмънт на дружеството, който да го оздрави, за да бъде продадено на нов инвеститор.

 

Не се знае обаче все още какво смята по въпроса Валентин Захариев, който чрез семейната компания "Интертръст холдинг" държи 98.63 на сто от преработвателното предприятие.

 

КНСБ от своя страна излезе с декларация, че настоява за оздравителен план и гарантирани работни места за близо 700 металурзи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?