"Протестна мрежа": Приемаме само тази подкрепа, която овластява гражданите

За запазване на надпартийния характер на протеста ДАНСwithme се обявиха в четвъртък едни от неговите организатори от фейсбук-групата "Протестна мрежа".

"Ще приемаме само тази подкрепа, която овластява гражданите, и остро се противопоставяме на инстинкта на партийните апарати да действат в угода на своите лидери, които с нищо не са доказали, че са по-различни от тези, срещу които протестираме", се казва в позиция на "Протестна мрежа", ден след като на 4-ти септември ГЕРБ се опита да превземе протеста "Голямото посрещане" с 12 автобуса от провинцията.

"Ще направим всичко, което зависи от нашите усилия, протестът да запази гражданския импулс за промяна на политическите стандарти и няма да прилагаме методите на статуквото", се казва още в декларацията на недоволните.

"Стената между гражданите и политическата система може да бъде разбита само от свободни хора. Протестът е срещу мафията и ще се бори с нея открито – без договорки за подкрепа, които могат да компрометират гражданската му кауза".

"През тези над 80 дни доказахме, че сме твърдо мотивирани да постигнем целта на протеста. Мирно и настоятелно – оставка, незабавни избори, операция "Чисти ръце!", обявяват от фейсбук-групата "Протестна мрежа".

Споделяне

Още от България