"Протестна мрежа" ще допълни сигнала си за Пеевски, Василев и Бареков

"Протестна мрежа" ще допълни сигнала си за Пеевски, Василев и Бареков

”Протестна мрежа” смята да изпрати допълнителна информация до прокуратурата към сигнала си срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Това съобщиха в сряда пред бТВ представители на организацията, която се роди по време на масовите протести срещу правителството заради назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС

"Ние нямаме друг избор освен да използваме легитимни способи и разчитаме на почтените хора, които работят в институциите", каза Антоанета Цонева от ”Протестна мрежа”.

Преди ден банкерът Цветан Василев подаде контрасигнал в прокуратурата, смятайки се за набеден от действията на ”Протестна мрежа”. Антоанета Цонева заяви, че повечето от коментарите на Василев, Пеевски и Бареков се правят в контролирана медийна среда.

”Коментарите на хората, които фигурират в сигнала до прокуратурата, се правят в контролирана среда, така че те няма как да бъдат отиграни”, каза Цонева. Преди ден Цветан Василев даде изявление пред агенция ПИК, с което обяви, че внася контрасигнал срещу ”Протестна мрежа”. Той е отказал да говори пред бТВ. Депутатът от ДПС Делян Пеевски на свой ред прави изявления само пред ПИК.

Цветан Василев говори, че зад ”Протестна мрежа” има кукловоди, които са организирана престъпна група. Антоанета Цонева призова собственика на КТБ да назове имената на въпросните "кукловоди".

"В противен случай приемам, че прави внушения и трябва да възприема възгледа, че той има кукловоди или той самият е кукловод. Ако всяко гражданско движение срещу олигархията бъде квалифицирано по този начин, бих могла да смятам, че активностите на господин банкера също са функция на кукловоди", каза Цонева.

Тя коментира и като ”странен” фактът, че в днешния си брой в. "24 часа" публикува неподписано интервю с юриста Любомир Денев, който е член на Надзорния съвет на КТБ под заглавие "България - страна на медийните гилотини".

”Етичният кодекс изисква ако това е платена информация, тя да бъде маркирана като такава, в противен случай, ако авторът не жалае да се подпише, то той се притеснява, че в материала има нещо, което противоречи на кодекса, към който се е присъединил вестника”, каза Антоанета Цонева.

Според нея ”медиите на семейството на депутата Пеевски, както ги нарича Лютви Местан, работят като гилотини и медийни бухалки”. ”Именно те са тези, които употребяват термина "кукловоди", посочи още Цонева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?