Протестните шествия продължават

Полицията задържа 11 души и обясни, че е действала само след провокации

Сн. БГНЕС

Протестните шествия срещу монополите и правителството ще продължат и във вторник.

По данни на МВР след снощните протести, в които се стигна до сблъсъци, са задържани 11 души,  пострадали са двама полицаи, шест  патрулни коли са разбити.

По времето когато протестното шествие е минавало по бул. ”Христо Ботев”,  мъж е стрелял с газов пистолет от балкон на жилищна сграда на ул "Лайош Кошут", тъй като протестиращите са блъскали по личния му автомобил, съобщиха от полицията. Стрелецът е бил арестуван, а оръжието му е било иззето.

Директорът на СДВР комисар Валери Йорданов съобщи, че от останалите 10 задържани двама са криминално проявени – единият за хулиганство, а другият – за разпространение на наркотици.

”Имаше задържани и две непълнолетни лица, чиито родители са били извикани в районното управление и са отвели децата си”, съобщи още той. Йорданов съобщи, че на всички задържани лица е оформена заповед за задържане до 24 часа.

Йорданов коментира, че полицаите са пристъпвали към действия по разпръскване и задържане на протестиращи само след провокации и нарушение на обществения ред от демонстрантите.

Освен протестите за вторник вечерта са предвидени и шествия по повод 140 години от смъртта на Васил Левски в няколко града на страната и е възможно сливане на проявите.

Споделяне

Още от България