Протоколи на Върховния административен съд също не стигат до ВСС

Протоколи на Върховния административен съд също не стигат до ВСС

Протоколите от разпределението на ключови дела във Върховния административен съд (ВАС) липсват от сървъра на Висшия съдебен съвет (ВСС), въпреки че трябва да бъдат качени веднага след избора на съдия-докладчик по тях, съобщи във вторник "Капитал".

Става дума за протоколите за избор на съдия-докладчик по делата, образувани по жалби на съдията от Софийския градски съд (СГС) Румяна Ченалова, синдика Панайот Велков, члена на ВСС Камен Ситнилски и бившия окръжен прокурор на Хасково Иван Ванчев.

От съда са коментирали, че не е тяхно задължение да следят какво има и какво няма на сайта на ВСС, но не уточниха дали протоколите изобщо са изпратени.

Според правилата, приети от ВСС, протоколът от случайното разпределение на делото първо се изпраща до ВСС и чак тогава може да се разпечата, за да се приложи към съответното дело. 


Подобна ситуация имаше и през ноември, когато протоколът от разпределението на делото за несъстоятелността на Корпоративна търговска банка (КТБ) се появи с ден закъснение на сървъра на ВСС. Тогава от Софийския градски съд обясниха липсата на документа със срив в системата заради прекъсване на интернет връзката. Впоследствие това не беше доказано.

Споделяне

Още от България