Процесът срещу "Крокодилите" започва отначало

Делото срещу братята Евгени и Емил Милеви - Крокодилите започва отначало. Това реши в сряда Софийският градски съд (СГС). Причината е, че двама от тричленния състав са сменени и заради принципа на неизменност на състава по наказателни дела, се налага процесът да започне отначало.

Двамата братя са обвинени, че през август 2004 г. са извършили магистрален грабеж и отвличане. На 11 август 2004 г. двамата ползвали автомобил с полицейска лампа. Спрели микробус с полицейски палки на магистрала "Хемус" близо до с.Яна. В него били Стефан Христов, Севджан Мурадов, Исмаил Ахмедов и Благой Милушев. Техният багаж и мобилни телефони били откраднати от двамата братя. Те били въоръжени с автомат "Калашников".

През 2007 г. двамата бяха оправдани от районния съд.

Новото дело срещу тях обаче така и не тръгна в сряда, след като се оказа, че Евгени Милев, макар да е задържан в Националната следствена служба, не е бил редовно призован.

Евгени Милев – Гейзо е с мярка за неотклонение "задържане под стража" по обвинение в опит за преминаване на границата на страната с фиктивни документи. Гейзо бе посочен като участник в извършения в края на миналата година магистрален грабеж срещу турски гражданин, когато полицията уби един от извършителите, а другите двама се измъкнаха. От МВР съобщиха, че това са Гейзо и брат му Емил Милев – Кроки, който е на свобода. След като бе обявен за издирване, Гейзо даде няколко телефонни интервюта, в които твърдеше, че е в Германия.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви това за лъжа и посочи, че Гейзо е "изведен" фиктивно от страната от граничен полицай. В крайна сметка Евгени Милев бе задържан на влизане в България и е в ареста с обвинение не е за грабежа, а за фалшиви печати в паспорта му.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?