Проведена бе първата в историята "безхартиена" среща на върха

Холандия организира първата "безхартиена" среща на високо равнище с приложение за смартфони, които замениха на форума за ядрената сигурност традиционната конферентна чанта от изкуствена кожа, натъпкана с принтове, съобщи Ройтерс.

Приложението, което е налично за смартфони, ползващи операционните системи "Епъл" и "Андроид", е разработено от спонсора на събитието - издателскатa платформа "ImgZine". То може да се похвали с актуализиране на програми в реално време, снимки на Хага и свързана с Джи Пи Ес карта, която да упътва посетителите из лабиринта от строго охранявани сгради, където се провежда срещата.

Правителствен говорител каза, че когато холандският премиер е трябвало да прати свой заместник в последната минута да участва в срещата на високо равнище по ядрената сигурност в Сеул преди две години, корейците трябвало да принтират наново 15 000 документа за събитието. При подобна ситуация "ние просто ще актуализираме приложението", каза той.

И все пак не всички делегати в Хага бяха доволни от този напредък на технологиите, посочва Ройтерс. "Няма версия за "БлекБъри", изсумтя един загубил се участник в конференцията.

Споделяне

Още от Свят