Проверена е изправността на всички училищни автобуси

Проверена е изправността на всички училищни автобуси

Всички фирми с договори за превоз на деца и ученици през тази учебна година са били проверени, както и всички 1196 автобуса и 1175 водача, които ще превозват учениците. Това заяви директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов във вторник. Целта на инспекциите, които ще продължат както изненадващо така и кампанийно преди ваканциите, е подобряване безопасността и сигурността на возените организирано с автобуси ученици.

При проверките е било установено, че две превозни средства не са били преминали технически преглед, един автобус не е бил оборудван с тахографски апарат, а останалите девет нарушения са свързани с неизправни светлини, пожарогасители и стъклочистачки, които в последствие са отстранени.

По думите на Цветанов, през последната година се забелязва значително намаляване на нарушенията, най-вече на сериозните нарушения, свързани с техническото състояние, което показва, че училищните автобуси са безопасни, а водачите са подготвени да превозват деца и ученици.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?