Проверка на данните в избирателните списъци и чрез SMS

Проверка на данните в избирателните списъци и чрез SMS

Всички български граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване и чрез SMS, съобщи Министерството на регионалното развитие.

 

Освен чрез интернет страницата си, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към регионалното министерство осигурява достъп до избирателните списъци за евроизборите на 25 май чрез SMS на номер 18429.

 

Номерът е еднакъв и за трите мобилни оператора - "М-Тел", "Глобул" и "Виваком". Цената на един SMS e 25 стотинки без ДДС.

 

В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН-то. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

 

Интернет сайтът на ГД "ГРАО" предоставя възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

 

На електронната страница на дирекцията гражданите и общинските администрации могат да подават и искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път, както и да регистрират издадените удостоверения за гласуване на друго място. Тези две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

 

Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

Споделяне

Още от България