Проверката доказа нарушение на Националния план за ваксиниране в Сандански

Костадин Ангелов

Проверка установи нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански, съобщи в личната си фейсбук страница в неделя здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Министър Ангелов припомня, че вчера, малко преди 18.00 ч., е разпоредил проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански.

"Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански", информира министър Ангелов.

"За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре - 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции. Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!", е заявил министър Ангелов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?