Проверката "Красьо" във ВСС приключва до седмица

Проверката на комисията във Висшия съдебен съвет (ВСС) за нерегламентирани контакти на негови членове с Красимир Георгиев, станал известен като "черничкия човек с ланците" Красьо от Плевен, ще приключи до седмица. Това съобщиха в понеделник от т.нар. правителство на съдебната власт.

Във вторник членове на комисията ще се срещнат с главния прокурор, за да изискат повече информация по казуса. Впоследствие те трябва да решат дали с проведените срещи с Красьо от Плевен членовете на ВСС Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стаилов са нарушили етичните норми в магистратурата.

Преди седмица Борис Велчев обяви имената на контактувалите с Красьо хора от ВСС. 27-годишният Красимир Георгиев стана много популярен в съдебната системата през юли тази година. Тогава членът на ВСС Иван Колев го описа като "черничък човек с ланци", за когото има информация, че пазарува гласове в съвета срещу 200 000 евро.

След направената проверка от прокуратурата се оказа, че този човек разполага със значителни контакти в съдебната система. Красьо е провеждал срещи с поне 15 кандидати за шефски места в системата и е разговарял с над 30 други магистрати.

Споделяне

Още по темата

Още от България