Проверката за теч на информация в ДАНС по случая "Бисеров" е удължена

Владимир писанчев. Сн. БГНЕС

Вътрешната проверка в ДАНС за изтичане на информация по случая с оттеглилия се от политиката бивш зам.-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров, станал обвиняем за пране на пари, е удължена.

Това обяви във вторник шефът на агенцията Владимир Писанчев, след като бе изслушан във временната парламентарна анкетна комисия по случая.

"Ние имаме такава проверка и я правим, тя не е приключила. Проверката изведнъж се оказа сложна, продължили сме периода", обясни той пред журналисти.

Писанчев отказа да коментира дали подчинените му вече имат някакви подозрения за евентуален теч на информация. Тези съмнения се появиха, след като Бисеров получи обвинения за пране на пари и подаване на невярна декларация към Сметната палата само няколко дни, след като изненадващо се оттегли от политиката "по лични причини".

По думите на шефа на ДАНС, откакто той е на този пост в агенцията имало отстранени трима-четирима служители по за теч на информация по други казуси, но не и по този.

"Проверката обхваща различни хора, но не обхваща прокуратурата. Много ми се иска да кажа краен срок, но случаят е комплициран и бихме искали да сме крайно обективни. По този случай нямаме отстранени хора. По други случаи имаме отстранени. Ние си работим. Имаме специален отдел на агенцията, който разследва изтичане на информация. Работи добре. За съжаление, имаме такива случаи, но се справяме с тях", добави Писанчев.

Запитан директно дали по случая се проверяват и политици, той бе повече от лаконичен: "Абсурд. Искате да ме затворите? Не мога да кажа подробности".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?