Проверки в столичните автосервизи как събират отпадъците и правят ремонтите

Масова проверка на всички автосервизи в София как управляват опасните отпадъци и дали извършват ремонти извън обектите, започват служители на Столичния инспекторат и на Главна инспекция по труда, съобщиха в сряда от общината.

Инспекторите ще следят за това къде сервизите изхвърлят отпадъците от извършените автомонтажни дейности. Изгорелите масла трябва да се събират в специални варели, припомня кметството. Фирмите, които се занимават с автомонтьорски услуги, трябва да имат договори с лицензирани организации за събиране на съответните отпадъци.

Сервизите ще се проверяват и дали извършват ремонти извън обекта, дали се паркират автомобили на тротоара, осъществява ли се търговска дейност пред автосервиза, поставени ли са без разрешение рекламни билбордове и табели.

За констатираните нарушения ще бъдат налагани административно-наказателни санкции, предвидени в съответните нормативни актове. За нарушения, които са извън правомощията на Инспектората, ще бъдат уведомени районните кметове и компетентните служби.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?