Проверки за нерегламентирани превози на "Капитан Андреево"

Проверки за нерегламентирани превози на "Капитан Андреево"

Екипи на Държавната автомобилна агенция (ДАИ) проверяват всички автобуси и товарни автомобили, които влизат и излизат от страната на ГКПП "Капитан Андреево".

Акцията е по заповед на транспортното министерство и е започнала в 4.00 часа тази сутрин, съобщи бТВ, в понеделник.

Към 8.00 часа са проверени 47 превозни средства. Съставени са 15 акта. 4 от тях на автобуси, превозващи пътници.

Най-честите нарушения са липсата на тахографски листове за изминали периоди, заверени преводи и свидетелства за управление и копие за лиценз на общността.

Акцията е по сигнал на превозвачи, че не всички техни колеги работят легално.
 
На практика се оказва. че е трудно да се спре нелегалният превоз на пътници.

"Когато декларират, че са семейство или роднини, няма какво да направим", заяви транспортният министър Ивайло Московски пред Нова телевизия.

Това е поредната проверка на дейността на граничния пункт. Миналата седмица полицията задържа член на отряда за борба с тероризма за участието в контрабандния канал за цигари на "Капитан Андреево".

В началото на месеца Пловдивският окръжен съд остави в ареста шестимата мъже, между които и митнически служители, уличени в контрабанда на цигари за милиони левове през пункта.

В края на март заради пропусната голяма пратка контрабандни цигари бяха арестувани 13 митничари и трима гранични полицаи.

След случая премиерът Бойко Борисов предложи сливането на агенция "Митници" и НАП, което бе включено и в предизборната програма на ГЕРБ. По-късно обаче Борисов се отказа от своята идея.

Споделяне

Още от България