Проверки за злоупотреби и нова управа в “Напоителни системи”

Ново ръководство е назначено в държавното дружество “Напоителни системи”, където върви и проверка за дейността му, предшестваща бъдещи структурни промени, съобщиха от Министерството на земеделието и храните в четвъртък.

Новият изпълнителен директор на дружеството е Евгени Грудев. Досега той е работил само в частния сектор, идва от позицията на проджект мениджър на пловдивския “Мол Галерия“. е на 34 г. Завършил е Стопанската академия в Свищов..

Новите членове на Съвета на директорите на “Напоителни системи” са Кръстина Галова, Петър Яйманов, Кинка Тотевска и Лъчезар Ралчев.

Първата работа на новото ръководство е била да се захване с неизплащани от шест месеца заплати в дружеството. На среща с президента на КТ “Подкрепа“ Константин Тренчев, в която е участвал и земеделският министър Мирослав Найденов, е заявено, че трудовите възнаграждения започват да се изплащат.

От агроведомството посочват, че дружеството отчита над 5 млн. лева загуби, в момента се правят проверки за злоупотреби, данните от които след това ще бъдат предадени на прокуратурата.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?