Проверки за злоупотреби и нова управа в “Напоителни системи”

Ново ръководство е назначено в държавното дружество “Напоителни системи”, където върви и проверка за дейността му, предшестваща бъдещи структурни промени, съобщиха от Министерството на земеделието и храните в четвъртък.

Новият изпълнителен директор на дружеството е Евгени Грудев. Досега той е работил само в частния сектор, идва от позицията на проджект мениджър на пловдивския “Мол Галерия“. е на 34 г. Завършил е Стопанската академия в Свищов..

Новите членове на Съвета на директорите на “Напоителни системи” са Кръстина Галова, Петър Яйманов, Кинка Тотевска и Лъчезар Ралчев.

Първата работа на новото ръководство е била да се захване с неизплащани от шест месеца заплати в дружеството. На среща с президента на КТ “Подкрепа“ Константин Тренчев, в която е участвал и земеделският министър Мирослав Найденов, е заявено, че трудовите възнаграждения започват да се изплащат.

От агроведомството посочват, че дружеството отчита над 5 млн. лева загуби, в момента се правят проверки за злоупотреби, данните от които след това ще бъдат предадени на прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България