Проверките по морето започват още от май

Проверките по морето започват още от май

Проверките от инспекторите на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по морето ще започнат активно още от май. Това е станало известно на работна среща между служебния министър на туризма Стела Балтова и председателя на комисията Димитър Маргаритов, съобщиха от МТ, цитирани от БТА във вторник.

От вътрешността на страната се предвижда да бъдат командировани допълнително служители на КЗП. През предстоящия летен сезон ще продължат работа приемните на комисията по Черноморието, е отбелязал Маргаритов. Потребителите търсят контакт с тях най-често за консултации.

В приемните консултации могат да получават и чуждестранните туристи, а след завръщането си в своята страна биха могли да подадат жалба в бюрата на Европейските потребителски центрове и КЗП да се намеси за решаването на възникнал трансграничен казус.

Всички туристи по морето ще могат да подават сигнали и жалби на "горещия" телефон на комисията 0700 111 22. В отговор на поставяни въпроси от страна на бизнеса пред министър Балтова във връзка с дейността на нерегистрирани туроператори, които работят през лятото по морето, Димитър Маргаритов е заявил, че проверките ще бъдат засилени с цел осигуряване на конкурентна среда за сектора.

През зимния сезон на фокус са били проверките на скипистите. От КЗП не отчитат сериозни нарушения в тяхното функциониране.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?