Проверява се разпространителят на Държавен вестник дали влага в изданието реклама

Снимка: БГНЕС (архив)

Разпространителят на Държавен вестник ще бъде проверен дали не нарушава изискването да не влага рекламни материали към екземплярите на официалния орган на Народното събрание. Това е разпоредила председателят на парламента Цецка Цачева. Ако се установи нарушение, договорът ще бъде развален с разпространителя, съобщиха от пресцентъра на НС в сряда.

Поводът за проверката е твърдение на адвоката Менко Менков, който защитава Цветан Цветанов и Цветан Василев, че в неговата кантора е получил Държавен вестник заедно с прикрепен към него брой на в. "Телеграф".

"Така се разпространява Държавен вестник. Той се явява притурка на вестник "Телеграф". Това е скандално, защото Държавен вестник е официален орган на Република България, издаван от Народното събрание", заяви Менков.

Разпространението на печатното издание на Държавен вестник чрез абонамент и ръчна продажба се извършва след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки и сключен договор за възлагане на обществена поръчка. Съгласно договора изпълнителят няма право и следи да не се влагат рекламни материали в разпространяваните от него екземпляри на Държавен вестник, уточниха от пресцентъра на парламента.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?