Проверяват Доган за имоти и "Цанков камък“, ДПС настоява да се спре с манипулациите

Прави се проверка по обстоятелства, свързани с Ахмед Доган, съобщи пред репортери в четвъртък главният прокурор Борис Велчев. Обстоятелствата се отнасят до имоти и проекта "Цанков камък", уточни той.

Лидерът на ДПС има депутатски имунитет и засега не може да бъде разследван, каза Велчев.

По-късно в четвъртък от движението излязоха с декларация, прочетена в кулоарите на НС от зам.-председателя му Христо Бисеров. "ДПС остро възразява срещу опитите за внушения в българското общество за предстоящи съдебни процедури срещу председателя на партията Ахмед Доган“, се казва в позицията на движението.

Според ДПС "отрицателните отговори на главния прокурор Борис Велчев и на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на разпространените грубо неверни твърдения са достатъчен повод за прекратяване на тези манипулативни твърдения“.

В позицията се казва още, че партията очаква медиите в "унисон с прокламирания в Етичния ми кодекс принцип за предоставяне на точна и проверена информация, да не допускат да бъдат въвличани в недостойни политически спекулации“.

Преди ден прокуратурата съобщи, че води пет досъдебни производства и четири проверки в енергетиката. Тогава изтече и неофициална информация, че държавното обвинение проверява и Доган във връзка с консултантски договор от 1.5 млн. лв..

В пресата обаче се появиха твърдения, че Доган е разследван, което няма как да стане без да бъде снет депутатският му имунитет.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?