Прожекции и искания за разпит на анонимен свидетел по делото "Маргини"

Поредното заседание по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините премина с "кинопрожекции". В сряда в съдебната зала бяха гледани записи от следствени експерименти с Бисер Илиев, съподсъдим на Маргините, както и със защитения свидетел Велин Добрев.

Популярните братя, малкият от които е в неизвестност от началото на годината след разстрела на Боби Цанков, заедно с Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев са обвинени в организирана престъпна група и подготовка на три убийства.

Следствените експерименти трябваше да бъдат гледани на предишните заседания, но това не се случи заради проблеми с техниката. Първият филм тръгна, но без звук, а за вторият трябваше техника, каквато има в почти всички български домакинства, но не и в съда. В крайна сметка проблемът бе решен и забави делото с около две седмици – срок нищожен на фона на дългия болничен, в който бе излязъл знаковият процес.

След прожекциите в сряда адвокатите поискаха на следващото заседание да бъде разпитан анонимен свидетел, които е давал показания в досъдебната фаза. Съдът уважи искането им и то ще стане факт след седмица. Дотогава защитниците трябва да подготвят въпросите си към свидетеля, който ще бъде "осигурен" от прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България