Психолози ще работят със съучениците на починалото в час по физическо момиче

Психолози ще работят със съучениците на починалото в час по физическо момиче

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) изпрати кризисен екип от специалисти в Природо-математическата гимназия “Иван Вазов“ в Димитровград. Екипът за кризисна подкрепа ще работи на място със съучениците и учителите на починалото 15-годишно момиче в час по Физическо възпитание и спорт в петък.

В час по физкултура в спортния салон на гимназията детето внезапно се свлича на земята, докато е играело федербал. На момичето е оказана първа помощ от учители и медицинското лице в гимназията, които подават и сигнал на 112. На място пристига екип на спешна помощ, който е констатирал смъртта на детето. 

Резултатът от аутопсията показа, че момичето е починало от внезапна сърдечна смърт.

Председателят на ДАЗД Елеонора Лилова е разговаряла с директора на училището Илияна Славова за това психолози да работят с учениците, много от които са свидетели на трагичния инцидент. Специалистите ще бъдат на разположение на всички – деца и възрастни, независимо от учебната програма и сецификата на учебно-възпитателния процес.

Държавната агенция за закрила на детето изказва своите съболезнования на родителите, близките, приятелите, съучениците и преподавателите на без време починалото момиче.

Споделяне

Още по темата

Още от България