“ПСТ Холдинг” обжалва търга за обхода на Монтана

Сдружение “Монтана Ринг 2012”, в което влизат “ПСТ Холдинг” на Васил Божков и хърватската “Конструктор” обжалва търга за обхода на Монтана, който се финансира по оперативна програма “Транспорт”. Жалбата е подадена на 9 юли в Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от ведомството.

Търгът беше спечелен от обединение “Обход Монтана”, в което влизат две фирми контролирани от Николай Михайлов - “Трейс груп холд” и “Пи Ес Ай”. Те дадоха най-ниска цена от 38.8 милиона лева. Цената беше водещ критерей за избор на победител.

Ценовото предложение на “Монтана Ринг 2012” беше 41.3 милиона лева.

Предложенията на другите двама кандидати в търга - консорциумите “Монтана ринг” и “Макс Бьогл – Инжстрой Монтана 2012” - бяха съответно 46.8 млн. лв. и 74.05 млн. лева.

В консорциум "Монтана ринг" влизат "ГБС Инфраструктурно строителство", "Пътстрой – 92", "Автомагистрали Хемус" и "Гарант -90- Цонев и СИЕ".

В консорциум "МАКС БЬОГЛ – Инжстрой Монтана 2012" са германската “Макс Бьогл Бауунтернемунг” и варненската "Инжстройинженеринг".

Обходният път на Монтана е с дължина 12 километра. Той преминава през землището на село Николово и излиза в четирилентовия участък по направлението за Враца. Сегашното околовръстно се превръща в градска магистрала. Предвидени са по две ленти за движение във всяка посока. Проектната скорост е 100 км/ч. Обходът е проектиран от “Рутекс”.

Съществуващата жп линия Бойчиновци - Монтана – Берковица се пресича с надлез. Над река Огоста ще се строи нов мост с дължина 80 метра. Проектът дава възможност обходът да се построи на две фази.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?