Пулев научил за датата на мача с Джошуа от медиите

"Втурнаха да уговарят срещата, но с мисълта за комисионна, а не за победа“, каза боксьорът за промоутърите си от "Зауерланд“

Пулев научил за датата на мача с Джошуа от медиите

Българският боксьор Кубрат Пулев, който е официален претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), обвини промоутърите си от германската "Зауерланд", че са водили преговорите за мача му с носителя на титлата, британеца Антъни Джошуа, зад гърба му и че се интересуват единствено от финансовата изгода, а не от победата.

Преди два дни американската телевизия ESPN съобщи, че екипите на двамата боксьори се били споразумяли мачът да се играе на 28 октомври в столицата на Уелс Кардиф. На личната си страница във Фейсбук обаче, Пулев твърди, че никой не го е питал за тази договореност и че е научил за нея от медиите.

Той казва, че от доста време комуникацията му със собственика и управителя на "Зауерланд“ не е никак добра. И че за разлика от тях, той никога не се качва на ринга, воден от мисълта какво и колко ще спечели.

"Аз искам като се кача на ринга, да бъда подготвен, да бъда готов да се боксирам за победа“, заявява Пулев и добавя, че му трябват минимум 3-4 месеца за да се подготви професионално за този мач.

Постът на Пулев във Фейсбук е под формата на интервю с въпроси и отговори. Ето и пълният му текст:

КУБРАТ ПУЛЕВ: ДОГОВОРЕН Е МАЧ МЕЖДУ ДЖОШУА И ЗАУЕРЛАНД, НЕ С МЕН

Водят се преговори, без да съм попитан дори. Но това не е финал на републиканско първенство, а битка за световната титла, избухна родната гордост в тежка категория.

Кубрат, можеш ли да потвърдиш вече официално новината за твой мач срещу Антъни Джошуа за световната титла?

За съжаление с моите промоутъри изобщо не сме в синхрон. Първо, мен никой не ме е уведомил за крайна дата. Имахме разговори по тази тема, но не сме се разбрали за нищо конкретно. По принцип от доста време комуникацията ми с Кале Зауерланд и с управителя на компанията, не е никак добра. Преди известно време обсъждахме предстоящия двубой, но не стигнахме до нищо конкретно. Мястото, от което разбрах, че тази дата остава твърдо са медиите. Чуждите и българските.

Това, което казваш звучи шокиращо. Все пак ти си човекът, който се очаква да се качи на ринга и да се изправи срещу Джошуа? Нали така?!

Абсолютно. Чета и слушам как е решено вече всичко, договорена е дата, място на двубоя и всичко това разбирам от медиите. Само, че не говорим за финал на републиканско първенство, а за битка за световната титла!

От отговорите ти става ясно, че преговорите за мача, се водят без много да се интересуват от твоето мнение, при това за най-важния мач в кариерата ти?

Да, разговорите започнаха по-сериозно преди две седмици. Първо чакахме Кличко да каже дали ще приеме реванш, след това се втурнаха да уговарят срещата, но с мисълта за комисионна, а не за победа. Ако за някои хора мач срещу Антъни Джошуа е уникална възможност да се заработят милиони, за мен нещата изглеждат различно! Аз никога не съм се качвал на ринга, воден от мисълта какво и колко ще спечеля. Финансовата част не е най важната и сега. Аз искам като се кача на ринга, да бъда подготвен, да бъда готов да се боксирам за победа!

28 октомври в Кардиф. Това се спряга вече като официално и окончателно и като договорено...

Откакто съм в позицията на официален претендент за световната титла повтарям, че аз имам нужда минимум от 3-4 месеца време, в което да мога пълноценно да тренирам и да се подготвя професионално за подобен сблъсък. И стоя зад думите си. Преговорите между щабовете на Джошуа и Кличко вървяха половин година преди да се стигне до срещата им. Защо тези с моето участие трябва да бъдат претупани за две седмици?

Сигурно ти е трудно да се съхраниш психически при тази ситуация, която е меко казано непрофесионална и направо шокираща за организация като "Зауерланд"...

О, не, не. Психически съм толкова здрав, че мога да понеса с лекота много по-голямо натоварване. Но тук говорим за кариерата ми. Аз не съм се трудил и не съм се борил толкова години, че някой друг да си позволи да ме пренебрегва и да си играе със съдбата ми. Имам много енергия и искам да я насоча правилно, да се подготвя добре, защото този мач за мен е огромно предизвикателство и възможност и знам че мога да победя.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?