Пунктовете за ваксиниране у нас ще са видими в Google

Пунктовете за ваксиниране у нас ще са видими в Google

Близо 280 пункта за ваксиниране ще бъдат създадени в страната и тяхното местоположение ще е видимо на интерактивна карта, за чието създаване се работи заедно с Google (Гугъл). Това заяви здравният министър Костадин Ангелов в марките на петъчния парламентарен контрол. По думите му се подготвя разяснителна кампания за ползите от ваксинирането.

"С наше съдействие представителството на Европейската комисия в България разработва специална информационна кампания във Facebook под формата на видеосъдържание, където вече ваксинирани лекари и медицински сестри говорят за ползата от ваксинирането срещу Covid. Работим съвместно и с Google за създаване на интерактивна карта, на която ще бъдат отбелязани всички ваксинационни центрове в страната. Тя ще бъде част от платформата на световно известната кампания за бърз достъп на гражданите до местата, където могат да се ваксинират. Отбелязани на картата ще бъдат създадените до момента 276 имунизационни пункта в страната", каза той.

Ангелов посочи че на информационния портал за коронавируса има модул за ваксините срещу Covid-19, където се публикува достоверна информация. "Много скоро този модул ще се превърне в мобилно приложение, съвместимо с iOS и Android", заяви още здравният министър.

По думите му при абонамент през информационния портал потребителите ще могат да получават информация за актуални новини, доставки на ваксини и имунизационната кампания под формата на съобщения във Viber.

Споделяне

Още от Коронавирус