Пуси райът с нов скандален клип в интернет

Руската пънк група Пуси райът качи в сайта за видеобмен ЮТюб видеоклип, който критикува руския президент Владимир Путин и начина, по който той управлява руската петролна индустрия, предаде Ройтерс.

В него четири музикантки от бандата, облечени с къси рокли и клинове в ярки цветове и носещи отличителните си ярки скиорски маски, танцуват и вилнеят из газодобивен и петролодобивен комплекс и се катерят по тръбопроводите. В даден момент те дори заливат с черна, наподобяваща на петрол течност, портрета на Игор Сечин, президента на руската държавна петролна компания Роснефт. Клипът е озаглавен "Като в червен затвор".

В клипа певиците критикуват и тесните връзки на Путин с руската православна църква и пеят: "Вашият президент е като аятолаха в Иран, а Вашата църква е като храмовете в Обединените арабски емирства".

Пуси райът отправят критики към Владимир Путин заради преследването на политическите опоненти и смазването на протестите, откакто той се върна в Кремъл през май миналата година.

Две певици от групата излежават двегодишни присъди в трудов лагер заради скандално протестно изпълнение в московския храм "Христос Спасител" в началото на миналата година.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?