Пускането на трамваите по "Граф Игнатиев" се отлага поне до 8 декември

Работата по трамвайния път продължава. Сн. Mediapool

Столичната община за трети път отлага пускането на трамваите по ул. "Граф Игнатиев", която е в ремонт от началото на май . Според последното съобщение на Центъра за градска мобилност, който отговаря за маршрутите на градския транспорт, новият срок за пускане на движението е 8 декември.

Първоначално маршрутите на трамваите 10, 12 и 18 трябваше да бъдат възстановени на 2 октомври. Последва нов срок - 1 ноември. Малко преди изтичането му маршрутните промени бяха удължени до 17 ноември. Сега те ще важат до 7 декември.

Новата дата за пускането на трамваите по ул. "Граф Игнатиев" реално също може да не бъде спазена. От общината просто ще пуснат съобщение, че удължават промените в градския транспорт заради ремонта.

Иначе работата по трамвайното трасе продължава, въпреки че преди около месец беше съобщено, че поставянето на релсите е напълно завършено. Все още се работи по настилката около тях. Въпреки това изпълнителят "Джи Пи Груп" обяснява, че изоставане от графика за ремонта няма. Срокът за приключването му е 300 дни, считано от 7 май 2018 г. Той обаче реално може да се удължава заради спиране на работата по независещи от строителя причини като лошо време. Така улицата може да остане в ремонт по-дълго от първоначално предвидените 300 дни.

Иначе от общината се заканват, че при закъснение по вина на изпълнителя, ще налагат сурови глоби.

Още по темата
Още от България

Защо премиерът говори за "Костинброд 2" по "учебниците на КГБ"?