Пускат движението по пътя между Ребърково и Лютидол за Видин

Пускат движението по пътя между Ребърково и Лютидол за Видин

От днес за всички видове превозни средства се възстановява движението по участъка от първокласния път (Е-79) между Ребърково и Лютидол, съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Очаква се автомобилите да бъдат пуснати в ранния следобед, веднага след като бъдат поставени всички обезопасителни системи по трасето.

От средата на юни трафикът в отсечката е ограничен, заради модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

Преминаването по участъка между Ребърково и Лютидол ще се осъществява двупосочно в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат паралелно в съседното платно, както и по целия километраж на обекта.

Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и работата по трасето продължава.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Тежкотоварният трафик, който досега преминаваше през Искърското дефиле по второкласния път  Ребърково - Своге - Нови Искър - София ще бъде пренасочен към първоклсния път Мездра – Лютидол. Камионите и тировете ще имат право да продължат да минават и през Искърското дефиле, ако изберат този маршрут, уточняват от АПИ.

Модернизирането на участъка между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин - Ботевград.

Поради това строителството на отсечката Мездра - Ботевград, която е близо 33 км, е обособено в два участъка - лот 1 (19.3 км) и лот 2 (13.4 км).

Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока.

Направлението Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с цялостната модернизация на трасето от Дунав мост ІІ ще се осигури бърза и удобна връзка между магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма".

С изпълнението му транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?