Пускат на концесия три плажа край Варна

Пускат на концесия три плажа край Варна

Правителството открива процедури за предоставяне на концесии на три морски плажа в община Варна – "Св. Св. Константин и Елена – малък плаж", "Слънчев ден" и "Св. Св. Константин и Елена – север" за срок от 15 години.

Целта е да се осигурят водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от обществен интерес, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

Минимално определеното концесионно плащане за плаж "Св. Св. Константин и Елена – малък плаж" е 21 266 лева без ДДС, за плаж "Слънчев ден" – 294 575 лева без ДДС, а за плаж "Св. Св. Константин и Елена – север" – 57 345 лева без ДДС.

Концесионерите на морските плажове ще бъдат определени чрез конкурси, организирани от министъра на туризма. Комисията по избор на концесионер ще бъде назначена от премиера.

Не е посочено по какви критерии ще бъдат избрани бъдещите концесионери.

Изборът на концесионери на плажовете е повод за напрежение между премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов. Миналото лято атрактивни плажове бяха дадени на членове на бившите групировки ВИС, СИК, Маджо и т.н, по думите на Валери Симеонов.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес