Пускът на новото летище в Истанбул е отложен за 3 март

Пускът на новото летище в Истанбул е отложен за 3 март

Новото летище на Истанбул ще влезе в пълна експлоатация на 3 март. Това съобщи турският вестник "Милиет", след две отлагания на проекта на стойност 12 милиарда долара, предаде  Ройтерс.

Летището, което според турските власти ще бъде едно от най-големите в света, бе официално открито през октомври от президента Реджеп Ердоган.

Към момента обаче само малка част от полетите се осъществяват от него. Пълното му пускане в експлоатация беше отложено първоначално за януари - своеобразен провал за правителството, което го представя като връх на строителния бум, довел до силен икономически растеж по време на 15-годишното управление на Ердоган.

Цитирайки писмо, изпратено от летищните власти, в. "Миллиет" съобщи, че датата на пълното пускане в експлоатация на новото летище е отложена отново за началото на март.

Аерогарата е планирана за 90 милиона пътници годишно и може да бъде разширена, за да обслужва 200 милиона, заяви Ердоган на церемонията по откриването.

Видеозаписи, публикувани в социалните медии след откриването, показаха как вали дъжд в подгизнал пътнически терминал и как паркингът на новото летище е наводнен, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?