Пускат полет от София до Малдивите, 10 000 българи са били на почивка там

Пускат полет от София до Малдивите, 10 000 българи са били на почивка там

Планира се да бъде разкрита директна авиолиния от София до столицата на Малдивите - Мале.

Около 10 000 българи са пътували до екзотичната дестинация за периода от ноември 2020 г. до май 2021 г. Това стана ясно по време на работната среща между министърът на туризма Стела Балтова и Абдула Шахид, министър на външните работи на Малдивите. Двамата разговаряха в рамките на първото му работно посещение в България.

Акцент в разговорите бяха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, както и актуални данни за развитието на пандемията от Covid-19 и стратегиите за справяне на двете държави с нея.

"Малдивите са атрактивна дестинация за българите, като тя привлича посетители от високия клас", заяви министър Балтова. Според нея пътуванията ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства.

"България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите", информира министър Шахид.

Той съобщи данни за разпространението на коронавируса в страната си и представи мерките, които се вземат за ограничаването на пандемията.

Малдивите работят активно по кампания за ваксинация на населението. "Над 98% от работещите на първа линия са ваксинирани, искаме туристите да се чувстват сигурни и спокойни", каза Абдула Шахид.

Двамата министри са коментирали възможността за подписване на меморандум за разбирателство с акцент съвместни маркетингови активности в сферата на туризма.

Те са се обединили и около мнението, че откриване на директна авиолиния между София и Мали ще допринесе за нарастване броя на туристите.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?