Путин: Балотаж на президентските избори ще дестабилизира политическата ситуация

Руският премиер Владимир Путин смята, че втори тур на президентските избори през март е възможен, но предупреждава, че той може да дестабилизира ситуацията, предадоха осведомителните агенции в сряда.

"Втори тур на изборите е възможен в съответствие с нашето законодателство. Но мисля разбирате, че втори тур ще означава продължаване на тази борба и следователно ще доведе до известно дестабилизиране на нашата политическа ситуация", заяви Путин.

"Но в това няма нищо страшно и аз съм готов за това. Ако е необходимо ние ще работим и за втори тур", добави премиерът, сочен за фаворит за президентските избори в Русия на 4 март.

Другите кандидати са милиардерът Михаил Прохоров, комунистът Генадий Зюганов, популистът Владимир Жириновски и левоцентристът Сергей Миронов.

Путин не изключи възможността за привличане на опозиционни партии в работата на бъдещото правителство. Той припомни, че вече е говорил за възможността за
привличане на представители на опозиционните сили Справедливо дело и Яблоко.

Премиерът се обяви за присъствие на международни наблюдатели на изборите, но посочи, че те не трябва да бъдат политически ангажирани.

Владимир Путин заяви, че неговите съперници на предстоящите президентски избори имат добри идеи, но като цяло те са ненавременни и неосъществими.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?