Путин дарен с императорска корона от руски комик

Руският президент Владимир Путин бе дарен с копие на императорска корона от един от известните руски комици и ръководител на Държавния естраден театър Генадий Хазанов, предадоха руските медии. Това стана по време на среща между двамата в Кремъл по повод 70-та годишнина на артиста.

Двамата пиха чай, а след това Путин съобщи, че "по заръка на милионната армия поклонници" е подписал указ за награждаване на Хазанов с орден "За заслуги към Отечеството" I степен. Като възпитаник на техникум по обществено хранене, актьорът получи като подарък кулинарна книга от 1910 г. със заръката да запомни рецептите.

В отговор Хазанов извади от раница короната, която бил подготвил за рождения ден на Путин, който бе на 7 октомври, но не успял да му я подари тогава.

Преди това обаче комикът отбеляза, че журналистите още не са напуснали стаята, а после се обърна към тях и каза, че следващите му думи може и да не бъдат записвани. "Не, не. Тук всичко се записва", отвърна Путин. На настояването на актьора, че не е задължително новинарите да записват, президентът повтори с усмивка "Не е задължително, разбира се, но за всеки случай". След което и Хазанов извади подаръка си.

"Ако бяхте донесли нещо по-скромно, щях да си го запазя, а сега ще трябва да го предам във фондовете на Кремъл", реагира Путин. "Оригиналът е в Диамантения фонд, а копието може да задържите в кабинета си", подхвърли актьорът. "Не, не, благодаря", каза президентът, след което добави "понеже днес не аз съм юбиляр, на Вас ще ви отива повече" и я постави на главата му.

Хазанов обаче отбеляза, че "тази шапка е тежка за моята глава".

В официалното съобщение на Кремъл за срещата липсва въобще частта с короната.

Споделяне

Още от Свят