Путин е изстрелял четири балистични ракети по време на военно учение

Владимир Путин сред елени.
Руският президент Владимир Путин взе вчера участие в учение на стратегическите ядрени сили на Русия, в което бе извършено изпитание на няколко балистични ракети, способни да носят ядрени бойни глави. Това съобщиха министерството на отбраната и прессекретарят Дмитрий Песков, цитирани от световните агенции.
 
"В хода на учението бе отработено взаимодействие между Ракетните войски със стратегическо предназначение, атомни подводници от Северния и Тихоокеанския флот и Въздушно-космическите сили на Руската федерация", каза говорителят на руския президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили.
 
"Върховният главнокомандващ произведе пуск на четири балистични ракети", добави той.
 
Междуконтинентална балистична ракета "Топол", изстреляна от космодрума "Плесецк", порази намираща се на хиляди километри мишена на полигон на полуостров Камчатка. Три балистични ракети бяха изстреляни от две атомни подводници със стратегическо предназначение - в Охотско море, северно от Япония, и в Баренцово море, в Северния ледовит океан.
 
Стратегически бомбардировачи Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3 поразиха с крилати ракети мишени, разположени на сушата в Камчатка и на руски полигон в Казахстан.
 
"Задачите в учение изпълнени в пълен обем, всички учебни цели успешно поразени", съобщи министерството на отбраната.
Споделяне

Още от Свят